Servicios Noticias Noticia

Al nostre estimat company Manel Blay, que morì dijous 19 de desembre....Si hem de fer esment d'algú que ha dedicat la seva vida a un ideal, caldria pensar amb el Manel. A mes de ser un estudiós de l'historia i guia pels que venian a Tarragona, desenvolupà la seva vida profesional en el mon de la fàrmacia. De jove formà part del col·lectiu d'auxiliars, actualment anomenats Tècnics de Farmàcia.

A la provincia de Tarragona, tenim constancia de la creació de l'Associació l'any 1936, però fou al 1959 quan va rependre la seva tasca i el Manel ja en formava part com a secretari.

Juntament amb Martí Magriñà fou l'impulsor de la Mutualitat Interprovincial d'Auxiliars de Farmàcia (M.I.D.A.F.) creada a Tarragona l'any 1965 i que tenia com a finalitat donar cobertura a tots esl auxiliars de l'Estat en frot la malatia, accidents, defunció......

Participà en la creació de moltes associacions d'arreu d'Espanya, assistint regularment a les Assembleas de llocs tan allunyats com Bilbao, Madrid o Alacant, ja fos per l'Associació d'Auxiliars com per MIDAF, desplaçant-se amb la Teresina, la seva muller que sempre li va fer costat i de no fa pas massa temps ens acomiadàvem aqui mateix.

La seva dedicació i entrega ha sigut i serà un referent a tenir en conte per molts de nosaltres, pels qui estimem la profesió, així com per futures generacións d'Auxiliars/Tècnics de Farmàcia.

Els qui hem tingut la sort de coneix-se't i treballar al teu costat, mantindrem la teva flama encesa, la flama de la constància i l'esforç de la dedicació al proïsme, la flama del Mutualisme en que impregnares la teva vida i la nostra.

Si algú us pregunta qui era Manel Blay, digueu-li que sempre tenia la porta oberta per tots. En resum podeu dir-los-hi que era UN GRAN HOME, UN HOME BO!

Moltes gràcies Manel.